Politológus Mihály

Gődény csaló nemzeti konzultációs oldalt hirdet

2021. február 16. 09:18 - Politológus Mihály

A járványszkeptikus guru Gődény György hétfőn este a koronavírusról szóló nemzeti konzultáció kitöltésére buzdította Facebookos követőit, de egy hamis oldalra irányította őket (a valódi ekkor még nem is volt elérhető). Mind az oldal webcíme, dizájnja, mind a járványszkeptikus narratívához passzoló kérdések azonnal egyértelművé tették még Gődény követői közül is sokaknak, hogy itt átverésről van szó. Ezeket a kommenteket azonban a Doktor Úr szorgalmasan kigyomlálta a poszt alól.

godkonz_copy.jpg

A kommentek cenzúrázása is azt mutatja, hogy itt nem a naiv Gődényt vezették meg, hanem ő próbálja átverni a követőit. Az oldal regisztrációja ugyan titkos, így nehezen lehetne bizonyítani, hogy ki áll mögötte, de itt egy kormányzati oldalt meghamisító adathalász akcióról beszélünk, amiből biztosan rendőrségi ügy lesz, és a linket hirdető Gődényt fogják először elővenni.

Miért éri meg neki ebbe belekeveredni? A korábbi aláírásgyűjtő akciói során már behúzhatta a követői személyes adatait, amik jól jönnek majd a 2022-es választáson induló új pártjának. Itt most inkább a médiacirkusz lehet a cél.

Február 28.-ára van meghirdetve Gődény "Vegyük vissza az életünket!" tüntetése a Hősök terére, amire egyelőre jóval kisebb az érdeklődés, mint a pár héttel ezelőtti kudarcba fulladt rendezvényre, amit ugyanott tartottak. Hiába tolja a Facebook hirdetéseket, még csak harmadannyi az érdeklődő, mint az LA75 párt eseményénél volt, és abból is csak pár százan mentek el végül.    

Amikor decemberben Gődényt rémhírterjesztés miatt előállították, sokan a szólásszabadság mártírjának állították be, és összességében jól jött ki az ügyből. Alighanem most is egy hasonló médiahackre készül, hogy a tüntetést promózza. De könnyen lehet, hogy ezúttal elszámolta magát. Itt ugyanis a saját követői megtévesztéséről van szó, amit ők sem fognak jó néven venni, és ami még fontosabb: a konzultáció meghackelése az eddig Gődénnyel elnéző Fidesznek is vörös vonal lehet.

A nemzeti konzultációktól eddig is sokan adatvédelmi szempontból tartózkodtak (lásd: Kubatov-lista). Biztosan nem hiányzott a Fidesznek, hogy most még egy adathalászati ügy is tovább rombolja a konzultációba vetett bizalmat. Gődény új pártja nagyon hasznos lehet a Fidesznek az ellenzéki szavazatok megosztására jövőre, de a Doktor Úr ezúttal túl messzire ment.    

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://politologusmihaly.blog.hu/api/trackback/id/tr9016428832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása