Politológus Mihály

Gődény és az álkonzultáció - túl sok a véletlen egybeesés

2021. február 17. 15:56 - Politológus Mihály

"Tegnap a barátaim találtak a koronavírusról egy weboldalt online konzultációval, de ami meglepő, hogy ez szokatlanul értelmes, és nagyon fontos kérdésekből állt," - adja elő Gődény György a saját, nehezen hihető verzióját a már nyomozati fázisban levő ál-konzultációról. Eszerint az égből pottyant weboldalra véletlenül bukkant Gődény baráti köre, és mivel véletlenül pont az volt benne, amit ők gondolnak a járványról, gyorsan meg is hirdették.

A barátok itt az Orvosok a Tisztánlátásért mozgalmat jelenti, amelynek Gődény mellett Tamasi József és Pócs Alfréd a vezetői, de szorosan kapcsolódik hozzájuk Lenkei Gábor is. Először ezen az oldalon jelent meg a felhívás az ál-konzultáció kitöltésére, ami eredeti formájában itt még elérhető.

Gődény és Tamasi most úgy tesznek, mint ha nem értenék, miért problémás adatot halászni egy kormányzati oldal meghamisításával. Hát már kérdezni sem szabad? Ezt nem hagyhatják annyiban! Támogatni fogják az Ismeretlen Konzultálókat.

Csakhogy itt hiba csúszik a mátrixba. Tamasi legutóbbi posztjának itt még elérhető változatában azt írja: "A kérdőív készítői igérik, néhány nap múlva máshová, máshogy rakják majd fel hasonló kérdéseiket." Ezek szerint akkor mégis ismeri az elkövetőket a Doktor Úr?

Az elszólást aztán gyorsan javította, a jelenlegi verzióban már csak az szerepel, hogy "úgy tűnik, néhány nap múlva máshová, máshogy felkerül a kérdéssor". Ez már egybevág azzal, amit Gődény igér a fenti posztban: "úgy döntöttünk, hogy azt az oldalt lemásolva, a kérdéseivel újraépítjük".

De vannak itt még érdekes egybeesések. A törölt nemzetikonzultacio.online oldal domainjét a domain.com szerint az amerikai Namecheap-en keresztül regisztrálták a panamai WhoisGuard-nál. Ugyanezeknél a cégeknél van regisztrálva Gődény két korábbi aláírásgyűjtő oldala, az oltásellenes alairasgyujtes.online, és a maszkellenes alairasgyujtes.com is, akár csak a Gődényhez közel álló Médiaforrás hírportál. (Itt jegyezzük meg, hogy Gődény állítása szerint a Médiaforrás egy tőle független társaság, akiknek ő csak együttműködő partnerként rendezett adománygyűjtést a Facebook oldalán.)

Persze az vesse Gődényre az első követ, aki nem regisztrált még Panamában weboldalt, lehet ez véletlen egybeesés is. Vannak ugyan, akik szerint ha egy madár úgy jár, mint egy kacsa, úgy úszik, mint egy kacsa, és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az kacsa, de hát mi előnye származna ebből a Doktor Úrnak?

Azon kívül, hogy ezzel most bepromózta a február végi tüntetését és a saját, a kormányéval már nem összetéveszthető konzultációját, amivel begyűjt egy csomó személyes adatot a '22-es ajánlóívek kitöltéséhez?

Na, ugye, hogy semmi.

    

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://politologusmihaly.blog.hu/api/trackback/id/tr916430450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása