Politológus Mihály

Víruscelebek

2020. december 15. 11:31 - Politológus Mihály

Elég sokat írtam már a koronavírus-járványon nyerészkedő Gődény Györgyről. De nem csak ő használja személyes brand-építésre a jelenlegi helyzetet, hanem sajnos olyan emberek is, akiknek a hiteles tájékoztatás és az intézkedések elfogadtatása lenne a feladatuk. Most róluk lesz szó.

Dr. Szlávik János infektológus főorvos az egyik leggyakrabban nyilatkozó szakember a témában, Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője pedig a tavaszi "Maradj Otthon" kampány arcaként lett közismert. Októberben derült ki, hogy mindketten tartanak vírus-haknikat, vagyis tömegrendezvények keretében ismertetik a közönséggel, hogyan kell védekezni a vírus ellen. Ez ugye azért is ellentmondásos, mert első szabályként kerülni kellene a tömegrendezvényeket, másrészt egy ilyen hakniért 290 ezer forint plusz áfát számlázott ki a rendezvényszervező cég, amitől már etikailag is aggályos lesz a dolog.

A két szakembernek azonban az ellentmondások sosem okoztak problémát. Amikor Szlávikot a szeptember végi Szuperkupa-döntőről kérdezték, elintézte azzal, hogy "kicsit meredek dolog", de ha a szurkolók betartják a szabályokat, "akkor sikerülhet". Pedig tudnia kellett, hogy ekkora rendezvényeket ekkor már szinte sehol nem tartottak Európában, de nem mert ellentmondani Orbánnak. (A laza járványkezelés mintaországának tartott Svédországban március óta tilos minden 50 fő fölötti rendezvény.) Eközben Győrfi Pál is pókerarccal kommunikálta a tavaszinak teljesen ellentmondó őszi intézkedéseket (illetve azok hiányát).

Mivel nem követem a bulvárhíreket, Ceglédi Zoltán tegnapi posztjából értesültem róla, hogy Győrfi Pál nemrég szerepelt a TV2 Nicsak, ki vagyok? című vetélkedőjében, míg a Reszkessetek Betörőket a korábban a Jóban Rosszban szereplőjeként is feltűnt Szlávik doktor promózza ugyenezen a csatornán, persze karácsonyi vírus-tájékoztató köntösben.

gyorfi_copy.jpg

Ezek az emberek reggel a borotválkozó tükörnek valószínűleg azt mondják, hogy erre azért van szükség, mert a bulváron keresztül nagyobb az elérés, jobban átmegy az üzenet. És hát más se dolgozik ingyen, ez is a munkájuk része. Nos, nem az. Nekik példát kellene most mutatniuk. Nem maszk nélküli forgatásokra, ruhapróbákra, tánc- és énekórákra mászkálniuk, ha éppen arról akarnak minket meggyőzni, hogy kerüljük az érintkezést a rokonainkkal karácsonykor.

Az etikai problémák mellett egyben tökéletes karakter-öngyilkosság is, amit művelnek. Mindig katasztrófa lesz belőle, ha egy karót nyelt, komoly közéleti szereplőt a bulvárral próbálnak emberközelibbé tenni. Kérdezzék meg erről Falus Ferencet vagy Bokros Lajost!   

Sajnos a jelenlegi járványhelyzet világosan mutatja, mi történik, ha hiteltelen bohócokra bízzuk a járványügyi intézkedések kommunikálását. Talán még Müller Cecíliának kellene beköltöznie a Való Világ villába, hogy teljes legyen az összkép. De nem lett volna akkor egyszerűbb Kelemen Annára vagy Fekete Pákóra bízni az egészet?  

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://politologusmihaly.blog.hu/api/trackback/id/tr2416340200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.12.16. 18:45:06

Hát ez elég erőltetett lett.

Billy Hill 2020.12.16. 18:45:16

Mindenesetre az urak munkáltatóinak a jelek szerint nincs gondja az X-edik másodállással, engedélyezik. Vagy _minden_ amit csinálnak, művészeti tevékenységnek számít vajon? ;-)

Billy Hill 2020.12.16. 18:45:28

Eleve a Dancing With the Bleep-nek hogyan lehetett megtartani a döntőjét a hétvégén (hacsak nem ősszel volt, és most adták le)? "Általános rendezvénytilalom" van november 11-e óta, "tilos gyülekezni" (koronavirus.gov.hu). Vagy a celebritásokra ez nem vonatkozna?

a nagy hohohorgász 2020.12.16. 21:01:41

Orbán helyében kiallnek roszkere és elorditanam magam hogy aki unió által elismert diplomás virologus és orvos az jöhet. 1 év próbaidő, ha kamu bármikor kitoloncolhato. Ha kibirja az egy évet maradhat és plusz adokedvezmeny 5 évig.

birkamenet 2020.12.17. 10:20:29

Nincs is olyan hogy Müller Cecília. Hanem az a a szemüveges nő valójaban orbán, aki nőnek álcázva olvassa fel nap mint nap, hogy mit akar és mi legyen az ő kedve szerint.

birkamenet 2020.12.17. 12:21:05

@a nagy hohohorgász:

ne ijedj meg, a te Orbanisztánodba még tévedéböl se jön be migráns, annyit ugyanis tud, hogy még egyszer nincs kedve egy máról holnapra tengödö gazdaságú, egyszemelyi diktatúrában élni sokmillió elvakult dktátor imádóval egyetemben. Úgyhogy a legnagyobb biztonságban vagy 2022-ig.
süti beállítások módosítása