Politológus Mihály

Gyurcsány a popkultúrában

2022. szeptember 23. 16:14 - Politológus Mihály

gitar_gyurcsany.jpg

Gyurcsány Ferenc lassan két évtizede a legnépszerűtlenebb magyar politikus. Saját maga paródiája, egy két lábon járó mém, de valahogy sosem tud rajta felhőtlenül nevetni az ember, hiszen nem kis szerepe van abban, ahol most tart az ország. Kormányzása katasztrófába torkollott, azóta pedig zsinórban négy katasztrofális ellenzéki vereség összehozásában volt kulcsszerepe. (Persze más pártelnökökkel ellentétben nála fel sem merült, hogy lemondjon a pártja éléről.)

Gyurcsány támogatói jellemzően nyugdíjasok, és ennek hátrányait felismerve "Feri" már évek óta próbálkozik a közösségi médiában a fiatalok között is népszerűségre szert tenni, de eddig nem sok sikerrel. Bár minden más politikusnál többször tűnik fel a popkultúrában, nem túl hízelgő számára, ahogy ezekben a számokban megjelenik.

A legújabb Gyurcsányos dal, a Keresett a Feri talán a legjobb eddig az összes közül. Egyszerre figurázza ki maró iróniával az egomániás, visszavonulni képtelen Gyurcsányt, és a mindenért őt hibáztató Fideszt:

A következő dal címe: Orbán, verd ki a Ferinek, és pontosan azt meséli el benne az előadó, Krúbi, amit a cím sugall:

Ennek van egy kicsit még szókimondóbb koncert-változata is, amiben már Márki-Zay Péter is feltűnik:

A következő számot Gyurcsány chatbotja ihlette. A szöveg nem túl mélyenszántó, de itt is inkább Gyurcsányon nevetnek, mint vele együtt:

És végül a legrégebbi dal, amit sokan Feri melletti kiállásnak értelmeztek, de a szerző azóta már tisztázta, hogy csak ironikusan buzdította Ferit a visszatérésre. Lehet, hogy nem kellett volna, mert komolyan vette.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://politologusmihaly.blog.hu/api/trackback/id/tr517938298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása